Bavaria

Forus Nord

2016

Type:

Næring og kultur

Samarbeidspartner:

Størrelse:

10500 m²

Kunde:

Bavaria Eiendom og Kruse Smith

Status:

Ferdig bygget

AROS arkitekter AS tegnet i 2010 verkstedsbygg for Bavaria, og fikk i 2013 oppdraget med å tegne et nybygg med salgsavdelinger for BMW og Mini, samt en stor bruktbilavdeling på taket av det tidligere oppførte verkstedet. Bavaria-kvartalet er et av de største i sitt slag, både i Norge og Europa.

Det nye lokalet for BMW og Mini består av en tydelig sidestilling av to sterke brands. Hver brand har med seg sitt eget språk, både når det gjelder form, materialer og farge.

Kjernen av branden til BMW er en intern, to-felts veibane som alle utstilte biler befinner seg på. Lange, parallelle og hvite veggskiver med store glasspartier forsterker veibanens retning og lar bilene fremstå som et slags kunstgalleri. Takformen kompletterer disse retningsgivende elementene og lar dynamikken fortsette ute, der bilene finner veien videre.

MINI med sin ”black-box” brand befinner seg i en stor, svart kvadratisk form i bygget. Et urbant og industripreget lokale med synlige betongdekker, svarte vegger og belysning som setter fokus på bilene – som om de skulle ta centerstage i en teaterforestilling.

Hele kvartalet er tegnet med et høyt fokus på ulike brands, arkitektur og enkel logistikk – for å skape en banebrytende opplevelse for kunder. Man oppfordres til å kjøre direkte inn i bygget for å skape en hinderfri og tørrskodd handelsopplevelse - alt under et tak.

Foto: Bavaria