Bogafjell G3

Bogafjell, Sandnes Kommune

2014

Type:

Bolig og fritid

Samarbeidspartner:

Svela Bygg AS

Størrelse:

1008 m²

Kunde:

Svela Bygg AS

Status:

Konkurranse - 1. plass

Sandnes Tomteselskap utlyser prosjektkonkurranser der entreprenører inviteres til å prosjektere og bygge boliger på regulerte boligtomter. Prosjektene bedømmes etter utforming og pris. Lav pris vektlegges. Boligene skal leveres til pris tilbudt i konkurransen. Konkurransen ble gjort i samarbeid med Svela Bygg AS. Utkastet ble tildelt delt 1 premie, og Svela Bygg AS fikk i oppdrag å bygge ut 7 eneboliger på felt B17, B18 og B19.

Boligen ble utformet som en T-plan med et 2-etasjes bygg tverrstilt på adkomstvegen, og et 1 etasjes bygg parallelt med vegen.  Dette gir gode utearealer på begge sider av boligen. En passasje mellom garasje og nabohus muliggjør adkomst til begge sider på egen tomt.

Over lavfløyen er det etablert en takterrasse med gode solforhold hele dagen.

Alle boligene er planlagt som tilgjengelige boliger - det vil si at alle hovedfunksjoner er plassert på inngangsplan. I tillegg finnes en 2. etasje med 3 soverom, bad, bod og loftstue med utgang til takterrasse.

Huset har et oppvarmet BRA på ca. 144 m2, og inneholder 2 stuer, kjøkken/allrom, 4 soverom, 2 bad, boder og entrè, samt garasje og bod ute. Det er lagt vekt på minimalt areal til korridorer i huset.