Malmheim - Boligblokk

Malmheim, Sandnes Kommune

2015

Type:

Bolig og fritid

Samarbeidspartner:

Render

Størrelse:

630 m²

Kunde:

Rygehus AS

Status:

Konkurranse - 1. plass

I samarbeid med Rygehus AS har vi prosjektert en boligblokk med 8 leiligheter på Malmheim. Prosjektet ble tildelt 1. plass i en begrenset konkurranse.

Det er lagt stor vekt på å skape flotte boliger med rene linjer og gode lysforhold, ute og inne. Leilighetene tilbyr fleksible og funksjonelle planløsninger – med innhold som kan passe de aller fleste. Dette, sammen med varierende størrelser på leilighetene fra 43 til 90 m2, gir bygget mulighet for beboere i alle faser av livet.

Et rendyrket volum av mørk, beiset trekledning er valgt ut fra stedet det ligger i. Mørke farger på nabobygg, kapell, men også mørke naturfarger i omgivelsene – trær, jordbruk, og steingarder har vært retningsgivende for fargesettingen. Bygget detaljeres ytterligere ved bruk av lysere tre mellom vinduer og i balkonger; noe som er med på å skape et varmere og mer personlig uttrykk. Et utkraget parti mot nord skaper en beskyttet parkering, og setter samtidig et spennende preg på bygget. Materialpaletten dras videre i uteboder og gjerder, og binder prosjektet sammen. 

Sol- og dagslys har vært en viktig faktor i utviklingen av prosjektet, og leilighetene er designet ut fra dette. Leilighetene får minst tosidig belysning og tilbyr generøse, høye vindusåpninger og solrike uteplasser. Kjøpere vil kunne finne et hjem de vil sette stor pris på i hverdagen.

3D: Render