Showroom Bergen

Bergen

2002

Type:

Interiør

Samarbeidspartner:

Størrelse:

300 m²

Kunde:

Fora Form, FotoPhono, Lightcom og Innvik Sellgren

Status:

Ferdig

Det gamle slaktehuset i Sandviken i Bergen skulle bli ramme for et felles showroom for Fora Form, FotoPhono, Lightcom og Innvik Sellgren. Interiøroppdraget ble utført i nært samarbeid med oppdragsgiverne.

300 kvadratmeter skulle gjøres om til daglig arbeidsplass og som visningsrom for produktene til oppdragsgiverne. Fordelen var at målgruppen var felles for alle.

Som følge av den daglige arbeidssituasjonen med visning av produktene måtte rommenes funksjoner stå fram som avklarte former; konferanserom, videokonferanserom og møteplasser.

Smale ganger og tydelige former er med på å framheve funksjoner samtidig som produktene blir vist frem. Videokonferanserommet har for eksempel en lukket, oval og tett form som understreker hvordan en videokonferanse fungerer.

Stillerom og rolige arbeidsplasser er trukket vekk fra de åpne arealene, og blir nesten gjemt vekk mellom formene og de smale gangene. Konferanserommet, der alle de forskjellige aktørene virkelig får vist seg fram med lys, teknikk, møbel og tekstil, står  på utstilling som et transparent monter i rommet. Mellom formene blir det naturlege rom for uformelle møteplasser.

For å beholde opplevelsen av hallen står alle de store formene fritt i rommet. Showrommet gir deg muligheten til å bevege deg på smale stier i et landskap av former. Formene blir stående som en fast ramme - og en kan lett endre det totale uttrykket ved å bytte ut produkter og overflater.